2015-08-18

Z FAKRO pod pełnymi żaglamiFirma FAKRO jest Głównym organizatorem VIII Mistrzostw Polski Branży Budowlanej w Żeglarstwie Morskim. Morskie regaty odbędą się w dniach 05 – 12.09.2015 w Chorwacji na akwenach morskich środkowej Dalmacji. Będzie to największe wydarzenie branży budowlanej poza granicami naszego kraju.

Trasa tegorocznych Regat wiedzie między malowniczymi wyspami Parku Narodowego Kornati, a flotylla regatowa zawinie do pięknych portów: Kremik, Mandalina, Kaprije, Piskiera, Zut, Hramina.

Z FAKRO pod pełnymi żaglami

W Mistrzostwach wystartuje rekordowa ilość uczestników, 29 jachtów z załogami 8 lub 10 osobowymi. Szeroka formuła Mistrzostw pozwala na udział w Regatach załogom firmowym lub mieszanym reprezentującym producentów i dystrybutorów materiałów budowlanych oraz firmy związane z branżą budowlaną.

Celem Mistrzostw jest promowanie idei żeglarstwa, reprezentowanie Polski na międzynarodowej arenie zmagań sportowych, edukacja w zakresie żeglarstwa oraz integracja branży budowlanej.

Skąd pomysł na organizację Mistrzostw? FAKRO to jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich marek na świecie. Firma od lat angażuje się i wspiera wszelkie inicjatywy, które służą rozwojowi i promocji Polski. Sponsoring Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej, wspieranie Tour de Pologne czy organizacja Mistrzostw Polski Branży Budowlanej w Żeglarstwie Morskim to tylko przykłady zaangażowania firmy w promocję naszego kraju. Firma FAKRO, sprzedając swoje produkty w ponad 50-ciu krajach, reprezentuje Polskę w gospodarczych mistrzostwach świata. – tłumaczy Janusz Komurkiewicz, Członek Zarządu firmy FAKRO.

Uczestnicy Mistrzostw przepłyną ponad 100 mil morskich. W ramach Mistrzostw zorganizowanych zostanie sześć wyścigów regatowych. Klasyfikacja końcowa Mistrzostw określona będzie na podstawie formuły ORC Rating Systems.

Zapraszamy do śledzenia codziennej relacji z przebiegu rywalizacji na stronie internetowej Regat:

www.facebook.com/regattabuildcup

www.regaty.fakro.pl