FAKRO na Kongresie 590

W dniach 5-6 października 2021 w Warszawie odbyła się kolejna edycja Kongresu 590. Kongres należy do kluczowych wydarzeń gospodarczych w kraju. W tym roku skoncentrował się na następujących obszarach tematycznych: nowe państwo, nowe sektory, demografia, zdrowie, nauka wraz z sektorem badań i rozwoju oraz nowy obraz Polski.

Firmę FAKRO reprezentował Janusz Komurkiewicz, członek zarządu Grupy FAKRO ds. Marketingu, prezes Związku Polskie Okna i Drzwi. Wziął udział w panelu dyskusyjnym pod tytułem „Nowe kierunki zagraniczne ekspansji polskiego biznesu”. W trakcie panelu omawiano wpływ pandemii na zmianę łańcuchów dostaw, nowe formy sprzedaży oraz poszukiwanie nowych kierunków zbytu przez laureatów Godła „Teraz Polska”. Wśród pozostałych panelistów znaleźli się profesor Piotr Skarżyński (członek zarządu Centrum Słuchu i Mowy Medincus), Michał Lipiński (dyrektor konkursu „Teraz Polska” w Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego) oraz Janusz Gawliński (dyrektor generalny Jawor Parkiet). Panel poprowadził Sławomir Majman, wiceprezes Zarządu Targów Warszawskich S.A.

Kongres 590 skupia firmy różnej wielkości - od startupów po duże przedsiębiorstwa. Jest to cykliczne wydarzenie gospodarcze, zrzeszające przedstawicieli polskiego biznesu, nauki, polityki i legislacji oraz gości zagranicznych. Jest miejscem wymiany myśli, poglądów i doświadczeń. Kongres corocznie odbywa się pod Honorowym Patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Wydarzenie swoją obecnością uświetniają najważniejsze osoby w kraju, w tym Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej oraz Prezes Rady Ministrów, a także goście ze świata zagranicznego biznesu.