Wyjątkowa choinka Pracowników FAKRO

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas. Moment, w którym cieszymy się obecnością najbliższych i odpoczywamy. Pracownicy FAKRO, czołowego producenta okien dachowych postanowili świąteczną atmosferę przenieść także do firmy. 20 grudnia 2016 r. na parkingu przed wejściem do głównej siedziby firmy FAKRO w Nowym Sączu powstała wyjątkowa choinka.

Zgodnie z założeniami akcji, wszystkie ozdoby, które znalazły się na choince miały zostać przygotowane z wykorzystaniem marki, symboli i produktów FAKRO. Kreatywność koleżanek i kolegów z pracy przerosła nasze oczekiwania. Powstały misterne ozdoby z drewna, szkła, PVC czy folii, materiałów z których na co dzień nasza firma tworzy okna dachowe i akcesoria. – komentuje Joanna Nieć, specjalista ds. PR, jedna z koordynatorek akcji.

W akcję „Ubierzmy WSPÓLNIE choinkę FAKRO” włączyli się nie tylko pracownicy z Nowego Sącza, ale także przedstawiciele spółek produkcyjnych WDF Mielec oraz Stolart z Dobrej. Ilość serca i czasu włożonego w przygotowanie ozdób jest dowodem na to jak wspaniały zespół stworzono w firmie FAKRO. – dodaje Anna Korczyk, specjalista ds. PR, pomysłodawczyni i współautorka akcji.

Wśród dekoracji, które znalazły się na wspólnej choince, pojawił się motyw rowerzysty. FAKRO od lat wspiera różne wydarzenia sportowe, m.in. Tour de Pologne. Pracownicy biorą także udział w charytatywnej imprezie kolarskiej organizowanej przez Albintrę, belgijskiego importera FAKRO – opowiada autor ozdoby Grzegorz Witowski, grafik. Jabłka z logiem FAKRO, to nie tylko symboliczny powrót do tradycji, ale także oznaka wsparcia dla polskich sadowników i promocja zdrowego stylu życia, którą firma od lat propaguje wśród pracowników. Choinka pracowników FAKRO pokazuje zespół, który za nami stoi. Silny, pracowity, kreatywny, zaangażowany i zjednoczony. To najlepsze zakończenie tego wyjątkowego, bo jubileuszowego roku dla firmy FAKRO – komentuje Bożena Damasiewicz, dyrektor Biura Zarządu FAKRO.