Udział FAKRO w XX Ogólnopolskim Rajdzie Samochodowym Dekarzy

W dniach 10-12 czerwca firma FAKRO wzięła udział w Ogólnopolskim Rajdzie Samochodowym Dekarzy. Była to jubileuszowa, dwudziesta edycja tego wydarzenia, którego pomysłodawcą i gospodarzem jest nieprzerwanie Oddział Łódzki Polskiego Stowarzyszenia Dekarzy. Tym razem brać dekarska spotkała się w pięknie położonym hotelu Superfala w Ostrowie Warckim nad Jeziorskiem,  w sercu strefy ciszy Rezerwatu Ornitologicznego.

W Rajdzie wzięło udział ponad 220 osób, które stworzyły 56 drużyn walczących o punkty do klasyfikacji generalnej. Drużyny pokonywały różne konkurencje, przygotowane przez firmy partnerskie na swoich stoiskach. Pod parasolami FAKRO, uczestnicy mierzyli się z trzymaniem skrzydła okiennego - wyzwaniem tej konkurencji było utrzymanie okna dachowego na wyprostowanych rękach jak najdłużej. Mimo tego chętnych do konkurencji było wielu, rywalizacja zacięta a różnice w wynikach minimalne.

Spotkanie było okazją do zacieśnienia przyjaźni, których w branży dekarskiej nie brakuje. Wszystkim dopisywały humory, za sprawą pięknej pogody oraz świetnej atmosfery towarzyszącej wydarzeniu.

Organizatorom bardzo dziękujemy i już czekamy na 21. edycję Rajdu 😀