FAKRO jest silne w każdej dziedzinie!
2016-03-08

FAKRO is strong on every field! (tłum. FAKRO jest silne w każdej dziedzinie) - takie hasło przewodnie towarzyszyło firmie FAKRO podczas tegorocznych targów w Belgii.

W dniach 25.02 – 6.03 odbyła się największa impreza targowa branży budowlanej w Belgii – targi Batibouw. Przez 11 dni zwiedzający mieli możliwość zapoznania się z nowościami produktowymi poświęconymi budownictwu oraz renowacji.

Na tak ważnej imprezie nie mogło zabraknąć firmy FAKRO, drugiego w świecie producenta okien dachowych oraz schodów strychowych. Na stoisku o powierzchni 240m2 firma zaprezentowała swoje topowe rozwiązania. Zwiedzający mieli możliwość zapoznania się m.in. z całą rodziną okien do dachów płaskich, w tym z oknem oddymiającym DSF oraz oknami włazowymi DRF. Na stoisku prezentowane były również okna renowacyjne Renov, innowacyjne dachowe okno balkonowe FGH-Galeria, a także superenergooszczędne okno FTT U8 Thermo.

Szczególne zainteresowanie wśród zwiedzających wzbudzały; okno do dachów płaskich DEF w wersji ColourLine, wyłaz do dachów płaskich ze schodami DRL, oraz okno DXW przystosowane do chodzenia po nim.

Odwiedzający stoisko FAKRO byli świadkami rowerowych pokazów akrobatycznych, potwierdzających bezpieczeństwo okien DXW - Zobacz film

Okno DXW jest idealnym rozwiązaniem w przypadku użytkowych tarasów oraz płaskich dachów. Dzięki specjalnej konstrukcji oraz powłoce antypoślizgowej, okno to umożliwia swobodne poruszanie się po jego powierzchni, bez obaw o potknięcie czy też poślizgnięcie. Ponadto po zamontowaniu licuje się ono z powierzchnią tarasu czy też dachu dzięki czemu nie zaburza estetyki.

W ciągu 11 dni targowych stoisko FAKRO odwiedziło ponad 5000 osób.