Podwójne TOPTEN dla FAKRO

Okna marki FAKRO otrzymały prestiżową nagrodę TOPTEN 2019. Nagrodzono je w dwóch kategoriach: okna drewniane oraz okna dachowe.

Konkurs TOPTEN jest niezależny.  Eksperci sami badają produkty będące dostępne na rynku i dokonują ich analizy energetyczno-ekonomicznej. Jak sama nazwa wskazuje wyróżnionych jest 10 produktów w każdej kategorii, czyli w kategorii okien dachowych nasze okna stanowią aż 50% wszystkich nagrodzonych. Jesteśmy z tego bardzo dumni – komentuje Janusz Komurkiewicz, członek zarządu ds. marketingu FAKRO.

Podwójne TOPTEN dla FAKRO

Wyróżnione zostały okna drewniano-aluminiowe o profilu ramy 92 mm z okładziną soft oraz następujące modele okien dachowych: FTT U6, FTT U8 Thermo, FTT R3, FTP-V U5, FTP-V U4.

Firma FAKRO po raz pierwszy nagrodę w konkursie otrzymała w 2014 roku. W każdej edycji eksperci doceniają wysoką jakość naszych produktów, co pokazuje nieprzerwaną dbałość o najwyższe standardy – uzupełnia Janusz Komurkiewicz.

Konkurs jest skierowany do producentów oraz dystrybutorów stolarki okiennej i drzwiowej dostępnej na polskim rynku. Głównym celem jest wytypowanie i promocja najlepszych okien i drzwi, poprzez wyłonienie optymalnej energetycznie stolarki otworowej, przy uwzględnieniu aspektów technicznych i ekonomicznych.

Nagrody w imieniu firmy odebrała Iwona Ślęzak, doradca techniczny. Uroczysta gala odbyła się 30 maja br. w Warszawie.