Paweł Kołbon wiceprezesem Polskiej Izby Budownictwa

Paweł Kołbon, będący Kierownikiem Centrum Szkoleń i Współpracy z Wykonawcami FAKRO został  wiceprezesem Polskiej Izby Budownictwa kadencji 2022-2026.

Głosowanie odbyło się 7 października br.,  podczas Nadzwyczajnego Sprawozdawczo – Wyborczego Walnego Zgromadzenia Członków Izby. W drugiej połowie listopada odbędzie się pierwsze posiedzenie nowych władz Izby, na którym zostaną wypracowane wspólne założenia do działań.

Paweł Kołbon wiceprezesem Polskiej Izby Budownictwa

Czuję się zaszczycony i wyróżniony. To dla mnie wyzwanie, które z przyjemnością i pełną odpowiedzialnością podejmę. Firma FAKRO od wielu lat współpracuje z Polską Izbą Budownictwa. Zrealizowaliśmy wiele wspólnych projektów, planujemy kolejne. Dziękuję za zaufanie – skomentował nowy wiceprezes, Paweł Kołbon.

Polska Izba Budownictwa jest najstarszą organizacją samorządu gospodarczego działającą w branży budowlanej od 1990 r. Reprezentuje środowisko przedsiębiorców budowlanych, propagując zasadę̨ partnerstwa i wzajemnej pomocy. Skupia w swoich szeregach producentów wyrobów budowlanych i wykończeniowych, firmy wykonawstwa budowlanego, handlowców, placówki naukowo-badawcze, organizatorów targów, spółdzielnie mieszkaniowe, szkoły budowlane i prasę̨ fachową. Aktualnie w szeregach Izby są 53 firmy i 58 szkół prowadzących kształcenie w zawodach budowlanych.

Paweł Kołbon wiceprezesem Polskiej Izby Budownictwa

Wykorzystując wspólne doświadczenie, status poważnego partnera i wyraziciela opinii środowiska przedsiębiorców budowlanych - współuczestniczy w tworzeniu korzystnych warunków działalności gospodarczej w Polsce.

Izba reprezentuje interesy gospodarcze swoich członków wobec organów państwowych i samorządowych - krajowych i zagranicznych - oraz współdziała z innymi organizacjami z obszaru budownictwa.

Opiniuje także projekty ustaw, aktów prawnych i decyzji, dotyczących budownictwa i przemysłu wyrobów budowlanych, współpracując z organami administracji Państwa i Parlamentem; uczestniczymy w pracach związanych z atestacją i certyfikacją wyrobów budowlanych.