Mistrzowski Zespół FAKRO

Ponad dwa miesiące temu wystartowała kampania „Dołącz do Mistrzowskiego Zespołu FAKRO”. Billboardy i media naszego miasta zapełniły się twarzami naszych pracowników, zapraszających w szeregi najlepszego pracodawcy w branży budowlanej.

Mimo wielu wyzwań związanych z pandemią COVID-19, FAKRO nieustannie rozwija się, proponując klientom najwyższej jakości produkty zapewniające komfort mieszkania. Celem kampanii było zaproszenie do współpracy osób, które współtworzą produkty FAKRO, aby zaspokoić ciągle rosnący popyt na naszą, innowacyjną ofertę.

Jesteśmy pierwszą firmą w regionie, która zdecydowała się do akcji promocyjnej zaangażować swoich pracowników. Kierowała nami potrzeba autentyczności – billboardy przedstawiają osoby rzeczywiście zatrudnione w FAKRO. My jako organizatorzy jesteśmy z tego niezmiernie dumni. Cieszymy się, że mogliśmy liczyć na pomoc zarówno Ambasadorów Marki FAKRO, jak
i osób spoza tego grona. Doceniamy taki gest, mając świadomość, że do upublicznienia swojego wizerunku potrzeba dużej odwagi. Mimo to spore grono osób zdecydowało się w ten sposób wesprzeć pracodawcę. Dzięki nim jesteśmy widoczni w przestrzeni miejskiej. Pokazując firmę FAKRO jako wiarygodnego pracodawcę, przyczyniają się oni do wzrostu zatrudnienia
w regionie, a tym samym do poprawy ogólnej kondycji lokalnej gospodarki.

Nasze działanie odniosło sukces. Dzięki akcji udało się zwiększyć zatrudnienie w kluczowych obszarach produkcji. Jednak to nie koniec drogi – zapotrzebowanie na produkty FAKRO wciąż rośnie, a tym samym potrzeby rekrutacyjne firmy są wciąż duże.

Razem z naszym Zespołem utrwalamy wizerunek FAKRO jako wiarygodnego pracodawcy na lokalnym rynku pracy.

Mistrzowski Zespół FAKRO