#FAKROpomaga – maseczkowa akcja firmy z Nowego Sącza

Ponad 4 500 tysiąca maseczek ochronnych przekazała sądecka firma FAKRO na rzecz organizacji służby zdrowia i potrzeb mieszkańców miasta.

Maseczki ochronne opatentowane przez FAKRO trafiły już do:

• Specjalistycznego Szpitala im. J. Śniadeckiego w Nowym Sączu
  • Szpitala im. dr. J. Dietla w Krynicy-Zdroju
  • Szpitala im. Miłosierdzia Bożego w Limanowej
  • Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie
  • Sądeckiego Pogotowia Ratunkowego
  • Domu Pomocy Społecznej w Zbyszycach
  • Domu Pomocy Społecznej w Klęczanach
  • Starostwa Powiatowego w Limanowej
  • Małopolskiego Kuratorium Oświaty
  • Mieszkańców Osiedla Dąbrówka

Trójwarstwowe maseczki ochronne są produkowane we współpracy z firmą Woolmed. Zawierają warstwę filtrującą zatrzymującą ponad 95% bakterii (BFE>95%). Materiały użyte do produkcji maseczek posiadają Świadectwo Jakości Zdrowotnej oraz certyfikat OEKO-TEX Standard 100.

Trudna sytuacja wywołana koronawirusem pokazuje, że ludzka wola pomagania jest ogromna. Solidaryzujemy się z potrzebującymi, wspieramy lekarzy, pielęgniarki i wszystkich, którzy ofiarnie pracują dbając o nasze zdrowie – komentuje Renata Damasiewicz, kierownik projektu, specjalista ds. reklamy medialnej FAKRO.

FAKRO od dawna angażuje się w akcje pomocowe na rzecz lokalnej społeczności. Wszystkim pracownikom, ich rodzinom oraz mieszkańcom Sądecczyzny życzymy dużo zdrowia – uzupełnia Janusz Komurkiewicz, członek zarządu ds. marketingu FAKRO.