Markizy FAKRO zapewniają przyjemny klimat w sądeckim szpitalu

FAKRO nie od dziś wspiera region i Sądeczan. Angażuje się finansowo w wiele inicjatyw społecznych, edukacyjnych i kulturalnych. Jednak pieniądze to nie wszystko. Ostatnio firma zamontowała swoje markizy na oknach oddziału otolaryngologii w Szpitalu Specjalistycznym im. Jędrzeja Śniadeckiego w Nowym Sączu.

To nie pierwsza taka forma pomocy w regionie. Przed pandemią FAKRO wsparło sądecki szpital w podobnej formie, montując markizy na oddziale pediatrii.

Markizy FAKRO skutecznie redukują docieranie promieni słonecznych do wnętrza budynków. Pobyt w szpitalu jest czasem trudnym, a dzięki naszym produktom pacjenci nie będą odczuwać upału – komentuje Janusz Komurkiewicz, członek zarządu ds. marketingu FAKRO.

Atutem produktu jest także ich wielofunkcyjność. Chronią nie tylko przed ciepłem, ale także przed owadami. Markiza ogranicza jednocześnie zużycie energii w urządzeniach klimatyzacyjnych, przez co zmniejsza emisję CO2 do środowiska, a my nie musimy płacić wysokich rachunków za prąd.

Markizy są bardzo praktyczne. Umożliwiają wietrzenie sal, korzystając jednocześnie z przysłony. Zarówno my, jak i pacjenci, jesteśmy bardzo zadowoleni i wdzięczni za to, że FAKRO zasponsorowało nam taki komfort – mówi Tadeusz Bielak, lekarz kierujący oddziałem.

Zwieńczeniem współpracy było spotkanie partnerów. Uczestniczyli w nim przedstawiciele szpitala: Lidia Zelek, dyrektor Szpitala w Nowym Sączu, Tadeusz Bielak, lekarz kierujący oddziałem otolaryngologii oraz Małgorzata Porębska-Turek, pielęgniarka oddziałowa oraz zespół FAKRO: Janusz Komurkiewicz, członek zarządu ds. marketingu, Bożena Damasiewicz, dyrektor ds. organizacyjno-administracyjnych oraz Wojciech Chronowski, menadżer produktu.

Jesteśmy firmą zaangażowaną społecznie. Od zawsze jesteśmy blisko regionu. W czasach licznych wyzwań, będziemy pomagać na miarę naszych możliwości. Lokalne partnerstwa są ważne, ponieważ rozwijają nasz region – podsumowuje Bożena Damasiewicz, dyrektor ds. organizacyjno-administracyjnych FAKRO.

Na rzecz oddziału pediatrycznego i otolaryngologię FAKRO przekazało 34 markizy.