Janusz Komurkiewicz nagrodzony Honorowym Medalem Europejskim

Janusz Komurkiewicz, Członek Zarządu ds. Marketingu FAKRO oraz prezes Związku Polskie Okna i Drzwi został nagrodzony Honorowym Medalem Europejskim. Medal przyznawany jest przez Europejski Komitet Ekonomiczno – Społeczny działający przy Komisji Europejskiej oraz Business Centre Club za propagowanie w Polsce idei przedsiębiorczości i wartości europejskich.

Janusz Komurkiewicz należy do ścisłego zespołu twórców FAKRO. Tworzył podwaliny marketingu jako kierownik działu Promocji i Reklamy FAKRO, dzisiaj pełni funkcję Członka Zarządu ds. Marketingu FAKRO. Od 2008 roku piastuje stanowisko Prezesa Zarządu Związku Polskie Okna i Drzwi - organizacji zrzeszającej producentów, dostawców i dystrybutorów stolarki budowlanej.

Europejski Komitet Ekonomiczno – Społeczny, wyróżnił Janusza Komurkiewicza za zaangażowanie w liczne działania promujące idee przyświecające inicjatorom Medalu. Serdecznie dziękuję za wyróżnienie, które przyjmuję z radością przede wszystkim jako przedstawiciel Związku Polskie Okna i Drzwi ale też firmy FAKRO. To wspólne działania członków Związku, które są efektem szerokiej debaty publicznej, pozwoliły nam doprowadzić naszą branże do punktu, w której jesteśmy nie tylko liderem eksportu stolarki otworowej w Europie, ale przede wszystkim pozwoliły stworzyć silny sektor, który zachowując swoją pozycję wciąż może oferować produkty i usługi na najwyższym poziomie – mówi Janusz Komurkiewicz prezes Związku POiD.  Bardzo się cieszę, że polskie firmy tak mocno się rozwijają, odgrywając coraz większą rolę na rynkach zagranicznych. FAKRO jest tutaj świetnym przykładem  - dodał.

Medal Europejski jest ogólnopolskim przedsięwzięciem, które ma na celu wyróżnianie wyrobów i usług oferowanych przez firmy działające w Polsce, oraz pobudzenie zainteresowania konsumentów i przedsiębiorców z krajów Unii Europejskiej laureatami Medalu Europejskiego. Nagrody przyznawane są nie tylko firmom i usługom ale i  wybitnym osobistościom za przyczynianie się do rozwoju przedsiębiorczości i gospodarki rynkowej w Polsce.