Gratulacje dla Albintra-Fakro Classic
2015-09-07

6 września 2015r. siedmioosobowa reprezentacja FAKRO w składzie: Małgorzata Sroka, Grzegorz Witowski, Wojciech Sowa, Marek Tokarczyk, Piotr Zegarliński, Michał Kunicki, Kamil Nowak wzięła udział w międzynarodowej imprezie kolarskiej Albintra-FAKRO Classic.

Pomimo niesprzyjającej aury, pierwsza edycja zawodów rowerowych Albintra-FAKRO Classic zakończyła się sukcesem. Do Broechem w Belgii, gdzie mieści się siedziba firmy Albintra zjechało ponad 400 miłośników kolarstwa aby wspomóc centrum rehabilitacyjne Pulderbos.

Organizatorem wydarzenia była firma ALBINTRA, importer FAKRO na rynek belgijski i luksemburski we współpracy z firmą FAKRO. Impreza została podzielona na etap dla pań - 60 km i pętla 100 km dla panów. Reprezentujący firmę FAKRO zawodnicy przejechali łącznie 660 kilometrów by wesprzeć centrum rehabilitacyjne dzieci i młodzieży znajdujące się w pobliżu firmy Albintra (www.revapulderbos.be).

Cieszymy się, że mogliśmy uczestniczyć w tym wydarzeniu i przekazać swój wysiłek na konto potrzebujących. – skomentował Grzegorz Witowski, uczestnik i koordynator wydarzenia.

Poza naszą codzienną pracą troszczymy się także o przestrzeń, w której funkcjonujemy. Centrum Pulderbos jest w naszej okolicy, to tutaj wyleczono ciężko chore dziecko znajomej naszego pracownika. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc, a licznie zgromadzeni uczestnicy są dowodem na to, że takie rzeczy trzeba robić! - dodał Thierry Raets, prezes firmy Albintra, współorganizator kolarskiej imprezy.

Pieniądze zebrane z opłaty wpisowej oraz sprzedanego przy okazji zawodów cateringu zostaną przeznaczone na zakup specjalistycznego łóżka rehabilitacyjnego dla małych pacjentów Centrum Pulderbos.

Organizatorom i zawodnikom serdecznie gratulujemy! Kolejna edycja już za rok we wrześniu!

Gratulacje dla Albintra-Fakro Classic Gratulacje dla Albintra-Fakro Classic

Gratulacje dla Albintra-Fakro Classic

Zapraszamy do śledzenie relacji z zawodów na facebooku: www.facebook.com/FAKROPolska

Szczegóły: http://www.fakro.be/fakrofiets/