FAKRO z Jesiennym Festiwalem Teatralnym od 20 lat

FAKRO od lat przykłada ogromną wagę do współpracy z otoczeniem, także lokalnym. Polega ona na wspieraniu i rozwijaniu licznych inicjatyw prospołecznych w trosce o rozwój regionu. Są to działania służące nie tylko rozwojowi sądeckiej przedsiębiorczości i tworzeniu nowych miejsc pracy, ale również projekty wspierające rozwój całego regionu i kraju w zakresie kultury, sportu i edukacji.

Firma FAKRO na stałe wpisała się w wizerunek Sądecczyzny i w świadomość mieszkańców wspierając, wyjątkowy w sądeckim kalendarzu wydarzenie – Jesienny Festiwal Teatralny, który w tym roku obchodził swoją 20 rocznicę.

Pracownicy FAKRO rok rocznie korzystają z bogatej oferty Jesiennego Festiwalu Teatralnego, która dzięki swojej różnorodności pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie. Organizatorom Jesiennego Festiwalu Teatralnego gratulujemy pięknego jubileuszu i życzymy dalszej wytrwałości w budowaniu ważnych dla nas wartości – komentuje Janusz Komurkiewicz, członek Zarządu.

FAKRO w bieżącym roku także obchodzi swoje święto – Jubileusz 25- lecia. Swoją historią i szeroką gamą produktów rozsławia Sądecczyznę na arenie międzynarodowej.

Po 25 latach FAKRO z małej firmy rodzinnej osiągnęło status dużej firmy, która zmaga się z globalną konkurencją. Aby mogła rozwijać się, dawać nowe i utrzymywać bieżące miejsca pracy, a tym samym budować siłę lokalnej i krajowej wspólnoty, musi mieć odpowiednie warunki. Jedną z cegiełek do budowania tej wspólnoty i umacniania regionalnej i krajowej gospodarki są nasze codzienne decyzje konsumenckie. Dlatego też ważne jest, żeby Sądeczanie wybierali polskie, rodzime produkty. Wtedy jako firma będziemy mogli jeszcze bardziej wspierać cenne inicjatywy kulturalne, sportowe i edukacyjne – szeroko podsumowuje Bożena Damasiewicz, dyrektor Biura Zarządu FAKRO.