FAKRO wyróżnione w konkursie Diamentów Green Industry

FAKRO zostało wyróżnione w kategorii „Lider Zrównoważonej Produkcji” w konkursie „Diamentów Green Industry”.

FAKRO wyróżnione w konkursie Diamentów Green Industry

Gala konkursowa zwieńczyła XI edycję konferencji przemysłowej „Green Industry Summit”. Celem wydarzenia była dyskusja związana z wyznaniami jakie są stawiane przed sektorem przemysłowym oraz logistyką w kontekście realizacji celów zrównoważonego rozwoju. W wybitnym gronie prelegentów i uczestników przeanalizowano zagadnienia związane z optymalizacją procesów produkcyjnych, logistyką, transformacją sektora energetycznego oraz budowlanego w kierunku neutralności klimatycznej.

Konkurs „Diamenty Green Industry” ma na celu uhonorowanie podmiotów, które w swojej strategii rozwoju uwzględniają działania prośrodowiskowe. Konkurs ma charakter otwarty i jest skierowany do firm z sektora przemysłowego oraz logistyki.

Dziękujemy za wyróżnienie, które jest potwierdzeniem przyświecającej nam filozofii GO GREEN – projektujemy, planujemy i produkujemy z dbałością o środowisko naturalne. Oferowanie ekologicznych i energooszczędnych produktów jest wpisane w DNA naszej firmy – komentuje Wojciech Klimek, członek zarządu ds. produkcji FAKRO, który w imieniu firmy odebrał nagrodę.

Wydarzenie odbyło się 6 października br. w Warszawie.