FAKRO uczestnikiem spotkania "Zdrowy Gen Transformacji III"

Wojciech Klimek, członek zarządu ds. produkcji FAKRO wygłosił prelekcję pt. „Zarządzanie produkcją w mieszanym środowisku wytwórczym – synergia kompetencji kadr z digitalizacją procesów wytwórczych w FAKRO”, która była elementarną częścią kolejnego spotkania z cyklu Production Manager Meetings – „Zdrowy Gen Transformacji III”.

W zarządzaniu produkcją trzeba odpowiednio łączyć zarządzanie zasobami ludzkimi i sprawy techniczne. Teraz, kiedy cały świat jest w fazie czwartej rewolucji i zmierza w kierunku cyfryzacji, dodatkowym wyzwaniem dla zarządzających produkcją jest to, jak wykorzystać elementy przemysłu 4.0 do optymalizacji produkcji i jak zorganizować proces wytwórczy, aby był dopasowany do zdigitalizowanego otoczenia. Na to wszystko nakłada się jeszcze trend indywidualizacji produktów, zwiększania asortymentu i zmniejszania serii – komentuje Wojciech Klimek, reprezentujący firmę FAKRO.

Wydarzenie odbyło się 27 marca br. w Krakowie. Podczas spotkania uczestnicy poznali najlepsze praktyki optymalizacji przedsiębiorstw, m.in. Lean Management, Six Sigma, TOC.  Organizatorem konferencji był Magazyn Production Manager.