FAKRO partnerem akcji „Wszystkie dzieci chcą być w sieci”

Dzieci do nauki zdalnej potrzebują komputerów i dostępu do Internetu. Niestety rzeczywistość pokazuje nam, że dla wielu jest to marzenie. Dostrzegając ten problem Biuro Reklamy Polska Press przy współpracy Gazety Krakowskiej i Dziennika Polskiego postanowiły zorganizować pomoc dla dzieci z Centrum Opieki nad Dzieckiem „Razem” z powiatu gorlickiego. Do akcji włączyła się również firma FAKRO, dostawca kompleksowej oferty stolarki otworowej, która bardzo często angażuje się w inicjatywy i akcje wspierające lokalną społeczność. Dzięki pomocy FAKRO i innych darczyńców, dzieci otrzymają nowe komputery i tablety.

Zakupiony sprzęt komputerowy zapewni podopiecznym Centrum dostęp do technologii, dzięki której będą mogły się rozwijać i wyrównywać szanse na lepszą przyszłość.

Cieszymy się, że możemy pomóc w realizacji dziecięcych marzeń, dlatego tez mocno wspieramy akcję „Wszystkie dzieci chcą być w sieci”. Wierzymy, że nowe komputery umożliwią i ułatwią naukę, a także pozwolą na rozwijanie pasji, pogłębianie wiedzy oraz zabawę w czasie wolnym – komentuje Janusz Komurkiewicz – członek zarządu ds. marketingu FAKRO.

FAKRO partnerem akcji „Wszystkie dzieci chcą być w sieci”

Od kilkudziesięciu miesięcy zmagamy się z bardzo trudną sytuacją epidemiologiczną i licznymi ograniczeniami. Edukacja to jedna z dziedzin życia społecznego, które pandemia COVID-19 dotknęła najmocniej w naszym kraju, kiedy to zapadła decyzja o zamknięciu szkół i zdalnym nauczaniu dzieci i młodzieży. Wtedy pojawił się ogromny problem ze sprzętem komputerowym, który był i jest podstawowym niezbędnym narzędziem umożliwiającym naukę z domu. Szczególnie trudna sytuacja panuje w domach dziecka, gdzie często na kilkunastu wychowanków przypada jeden komputer.

Spełniajmy marzenia dzieci! Razem możemy więcej.