FAKRO Ambasadorem Sportowej Polski 2018

Firma FAKRO od lat plasuje się w ścisłej światowej czołówce producentów okien dachowych. Sport i konkurencja zgodnie z zasadami fair play wpisane są w DNA FAKRO. Stąd oczywistą wydaje się być obecność nowosądeckiej firmy na Gali Sportowa Polska, która odbyła się w dniach 26-27 września br. w siedzibie Polskiego Komitetu Olimpijskiego w Warszawie.

Od lat wspieramy sport, aktywność fizyczną i zdrowy tryb życia. Duch sportowej rywalizacji jest wpisany w działania FAKRO. Nie mogło nas zabraknąć podczas takiej imprezy. FAKRO otrzymało po raz drugi zaszczytny tytuł Ambasadora Sportowej Polski, w tym roku zostaliśmy kolejny raz sponsorem wydarzenia – wyjaśnia Renata Damasiewicz, specjalista ds. reklamy medialnej FAKRO.

Podczas Gali wyróżniono m.in. laureatów XIX edycji konkursu „Budowniczy Polskiego Sportu”, X edycji Wyróżnienia „Sportowa Gmina”, VII edycji Tytułu „Pasjonat Sportowej Polski" oraz "Lidera Sportowej Polski 2018".

Tytuł Ambasadora Sportowej Polski 2018 w imieniu FAKRO odebrał Paweł Muszyński, Dyrektor Regionalny FAKRO. Wśród gości honorowych pojawiło się wiele znaczących osób i wybitnych sportowców - Andrzej Supron, Piotr Świerczewski, Tomasz Stockinger oraz Otylia Jędrzejczak. Organizatorem Gali jest Klub Sportowa Polska.