Firma FAKRO sponsor narodowej drużyny gościła trenera Adama Nawałkę
2014-02-17

Adam Nawałka, trener piłkarskiej reprezentacji Polski, gościł u sponsora narodowej drużyny - w firmie FAKRO. Wizyta miała charakter szczególny zarówno dla znanego sportowca, jak i dla gospodarzy.

- Konkurencja na rynku globalnym przypomina gospodarcze mistrzostwa świata, w których FAKRO z powodzeniem rywalizuje mówił, witając gościa, Janusz Komurkiewicz Dyrektor marketingu FAKRO Polska. - O najlepsze lokaty rywalizuje także nasza reprezentacja. Zarówno FAKRO, jak i polscy piłkarze to narodowe drużyny. Łączymy więc nasze siły na międzynarodowej arenie i wygrywajmy razem!

Podczas krótkiej wizyty Adam Nawałka zwiedził przedsiębiorstwo, zobaczył ekspozycję firmowych produktów, oraz poznał tajniki pracy inżynierów działu badań i rozwoju, którzy podarowali gościowi miniaturę Stadionu Narodowego wykonanej przy użyciu drukarki 3D, supernowoczesnego urządzenia umożliwiającego szybkie prototypowanie.

Trener narodowej drużyny nie krył wrażenia, jakie zrobiło na nim zaawansowanie technologiczne przedsiębiorstwa oraz inwestycyjny rozmach polskiej firmy.

- FAKRO to przykład świetnej organizacji i zespołu pracowników, którzy budują sukces podkreślał Nawałka. - Świetna, zwarta drużyna to podstawa zespołowego sukcesu. To uniwersalna reguła obowiązująca w świecie firmy produkcyjnej i w świecie sportu.

Wizyta Adama Nawałki w firmie FAKRO zbiegła się w czasie z konferencją szkoleniową grupy architektów z całej Polski. Była to okazja do spontanicznego, krótkiego spotkania, podczas którego zapytano trenera o skuteczną strategię na międzynarodowy sukces, od dawna oczekiwany przez polskich kibiców.

- Moja strategia zamyka się w słowach: każdy ma szansę. To oznacza, że narodowa drużyna otwarta jest na nowych, zdolnych piłkarzy, których chciałbym odkrywaćpowiedział Nawałka.

Firma FAKRO sponsor narodowej drużyny gościła trenera Adama Nawałkę

Sympatycznym akcentem wizyty było spotkanie Adama Nawałki z piłkarzami futbolowej, zakładowej drużyny FAKRO. Tym razem to znany trener pytał sportowców amatorów o strategię. Odpowiedź pracowników FAKRO była krótka: nasza strategia to wygrywać.
Adam Nawałka przyjechał do Nowego Sącza na zaproszenie FAKRO oraz lokalnego pisma „Dobry Tygodnik Sądecki”. Trener spotkał się między innymi z sądeckim kibicami, dla których wizyta ta miała wymiar szczególny. Nawałka przez rok trenował piłkarzy Miejskiego Klubu Sportowego Sandecja, który bardzo ciepło wspomina współpracę ze sportowcem.