Flagowy produkt marki FAKRO - drzwi tarasowe HST Sky z tytułem Laureata VIP 2021

Jubileuszowy, 30 Konwent Stolarki VIP stał się wyjątkowym wydarzeniem. Uczestnicy w końcu mogli prowadzić rozmowy na realnym spotkaniu branżowym. Wszyscy na to czekaliśmy. Konwent był doskonałą okazją do rezygnacji z dotychczasowej formy konferencji on-line, na rzecz spotkania osób z branży twarzą w twarz. Spotkanie miało miejsce 9-10 czerwca, w hotelu 500, położonym nad Jeziorem Zegrzyńskim w Zegrzu i uczestniczyły w nim, jak zawsze, znane i szanowane firmy, w tym również FAKRO.Podczas 30 Konwentu Stolarki VIP położono nacisk na tematy z dziedziny nowego podejścia do montażu stolarki. Nie zabrakło też chwili refleksji nad tym, jak pandemia zmieniła obecny rynek sprzedaży w branży budowlanej, jakie wniosła możliwości rozwoju sklepów on-line i tworzenia konfiguratorów przyjaznych klientom. Podczas prelekcji nie zabrakło oczywiście nacisku na ochronę środowiska i recykling. Natomiast zwieńczeniem części teoretycznej były debaty: ekonomiczno-branżowa i z architektami. To mnóstwo wiedzy i inspiracji na dalsze funkcjonowanie biznesów budowlanych.

Wyjątkowym podsumowaniem wydarzenia było wręczenie nagród za innowacyjne rozwiązania nowoczesnej stolarki – Laureat VIP 2021. Wśród 5-ciu nagrodzonych produktów znalazły się drzwi podnoszono-przesuwne HST Sky od FAKRO. W tym konkretnym rozwiązaniu doceniono nowoczesną myśl technologiczną, dzięki której produkt zyskał szereg funkcjonalności, mających realny wpływ na komfort jego użytkowania. Drzwi podoszono-przesuwne HST Sky zostały tak zaprojektowane, żeby dostarczyć jak najwięcej światła do wnętrza pomieszczenia. Zastosowano w nich duże przeszklenia, w tym bezramowe stałe skrzydło, w którym pakiet szybowy osadzony jest bezpośrednio w progu i profilach ościeżnicy. Konstrukcja drzwi HST Sky zapewnia jednocześnie, mimo dużych gabarytów, swobodę i łatwość ich obsługi. Wszystkie te składowe czynniki są niepodważalnym wyróżnikiem wśród proponowanych na rynku rozwiązań.

Nagroda Laureata VIP 2021 przyznana na wyjątkowym 30 Konwencie Stolarki VIP, dla drzwi podnoszono-przesuwnych HST Sky,
to dla FAKRO ogromne wyróżnienie. To już kolejna nagroda dla tego produktu, co potwierdza jego innowacyjność i jakość. Każde wyróżnienie dla drzwi HST Sky jest dla nas sygnałem, że warto wychodzić poza schematy, dosłownie i w przenośni poszerzać horyzonty i szukać takich technologicznych rozwiązań, które nie tylko dają pewność i gwarancję użytkowania, ale także wpływają
na komfort życia naszych klientów. To podkreśla, że w byciu innowacyjną firmą tylko Sky is the limit
.” - mówi Sławomir Gawlik, Dyrektor Marketingu Grupy FAKRO.

POBIERZ  INFORMACJE O PRODUKCIE