Akcja pracowników FAKRO dla sądeckiego DPSu

Firma FAKRO pomaga nie tylko od święta. Jednak świąteczny czas, szczególnie nastraja do wspierania tych, którzy tego potrzebują. Jedną z akcji była oddolna inicjatywa naszego zespołu – koleżanki i koledzy z Działu Realizacji Sprzedaży Krajowej zaangażowali się w ogólnopolski projekt „I Ty możesz zostać Świętym Mikołajem”. Świąteczny upominek trafił do dziewięćdziesięciu mieszkanek Domu Pomocy Społecznej w Nowym Sączu.

Dom przeznaczony jest dla kobiet z zaburzeniami psychicznymi. Celem inicjatywy było sprawienie radości podopiecznych z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Pracownicy FAKRO po raz kolejny okazali empatię, wrażliwość i wielkie serce. Licznie zaangażowali się w zbiórkę produktów pierwszej potrzeby.

Dyrekcja ośrodka przekazała nam oficjalne podziękowania i podsumowanie akcji:

W imieniu pracowników, podopiecznych oraz dyrekcji, pragnę złożyć serdeczne podziękowania za Wasze hojne wsparcie w trakcie zbiórki na rzecz Domu Pomocy Społecznej. Wywołaliście uśmiech na wielu twarzach, a to jest bezcenne.

Niech Wasza hojność i dobroć powrócą do  Waszych serc z podwójną siłą. Jeszcze raz, z całego serca, dziękuję za tak cenne wsparcie i niezawodną gotowość pomocy.

FAKRO dołożyło cegiełkę do pomagania. Łącznie zebrano:

• 81 szt. bielizny;
  • 45 par skarpet;
  • 25 szt., opasek + czapek;
  • 6 szt. odzieży;
  • 11 szt. pantofli;
  • 6 szt. przytulanek;
  • 28 szt. kosmetyków;
  • 65 szt. różnego rodzaju słodkości;
  • 28 szt. kawy + herbaty.

Dziękujemy koordynatorce – Agacie Konar, za zaangażowanie w to piękne dzieło pomocy.