Prezes Paweł Dziekoński o zrównoważonym rozwoju w polskich firmach

Drugi dzień Forum Ekonomicznego w Karpaczu obfitował w liczne panele dyskusyjne. Jednym z porannych było spotkanie „Międzynarodowa korporacja a zrównoważony rozwój w polskich firmach. Jak wywierać pozytywny wpływ na cały łańcuch wartości?” zorganizowane przez magazyn Forbes. FAKRO reprezentował Paweł Dziekoński, Wiceprezes Zarządu.

W panelu wzięli udział przedstawiciele polskich firm, administracji rządowej, organizacji pozarządowych oraz międzynarodowych korporacji. Eksperci dyskutowali o zrównoważonym rozwoju w polskich firmach. Szczególnie skupili się na zrównoważonej produkcji i łańcuchu dostaw.

Jesteśmy przykładem organizacji, która ciągle doskonali swój łańcuch dostaw poprzez realizację różnych projektów oraz wdrażanie innowacyjnych rozwiązań. Optymalizujemy trasy, korzystamy z ekologicznej floty, zwiększamy efektywność magazynową oraz minimalizujemy odpady. Z myślą o przyszłych pokoleniach chcemy pozostawić dobry, zielony ślad.

Prezes Paweł Dziekoński o zrównoważonym rozwoju w polskich firmach

Paweł Dziekoński zwrócił uwagę, że żyjemy w dobie globalizacji, stałego rozwoju technologicznego i szybko zmieniających się oczekiwań klientów. Najlepsze obecnie strategie zarządzania łańcuchem dostaw to modele, które z powodzeniem łączą ludzi, procesy i technologie w celu zapewnienia dostaw towarów i usług z wyjątkową szybkością, dokładnością oraz odpowiednią elastycznością.

Moderatorem spotkania była Katarzyna Krukowska, redaktor prowadząca Forbes Polska.