FAKRO uczestnikiem Kongresu 60 Milionów

FAKRO było jednym z uczestników kolejnej edycji Kongresu 60 Milionów, który w tym roku został zorganizowany w Rzeszowie. W ramach wydarzenia odbyło się wiele ciekawych paneli dyskusyjnych dotyczących wyzwań współczesnego świata. W dyskusji poświęconej Wyzwaniom branży producentów materiałów budowlanych uczestniczył także przedstawiciel FAKRO.

Nazwa Kongresu odzwierciedlała ogólną liczbę Polaków i osób polskiego pochodzenia na całym świecie, przekraczającą 60 milionów. Wydarzenie to po raz pierwszy miało miejsce w Miami w 2018 roku, a w kolejnych latach organizowane było w różnych miastach w USA i Europie, takich jak Londyn, Berlin, czy Nowy Jork.

FAKRO uczestnikiem Kongresu 60 Milionów

Branża producentów materiałów budowlanych stoi przed wieloma wyzwaniami związanymi z ochroną środowiska, innowacjami, konkurencją, zgodnością z regulacjami oraz efektywnością produkcji. Sukces wymaga stałego dostosowywania się do zmieniających się warunków rynkowych i wprowadzania rozwiązań, które spełniają oczekiwania klientów oraz przyczyniają się do zrównoważonego rozwoju całej branży – komentuje Paweł Szewczyk, Kierownik Rynku - Europa Zachodnia w FAKRO, reprezentujący firmę podczas panelu dyskusyjnego Wyzwanis branży producentów materiałów budowlanych.

W ramach kongresu odbyły się ciekawe dyskusyjne, podczas których poruszone zostały m.in. kwestie związane ze sztuczną inteligencją, innowacjami w branży medycznej, czy globalnym rynkiem żywności roślinnej i ekologicznej. Dla uczestników kongresu przewidziano wiele urozmaiceń, które pozwoliły również lepiej poznać turystyczną ofertę Podkarpacia, w tym atrakcje wodno-sportowe w Polańczyku nad Jeziorem Solińskim. Zwieńczeniem Kongresu był tradycyjnie elegancki bankiet.

Tegoroczna edycja Kongresu 60 Milionów odbyła się w dniach 13-15 lipca br. w Rzeszowie.