FAKRO podczas XXXII Forum Ekonomicznego w Karpaczu – relacja i wywiady Prezesów

Za nami XXXII Forum Ekonomiczne w Karpaczu. To 3 dni ważnych rozmów gospodarczych, w których aktywnie uczestniczyli przedstawiciele FAKRO i Fundacji Pomyśl o Przyszłości.

Prezesi FAKRO w roli ekspertów zostali zaproszeni do licznych wystąpień i merytorycznych dyskusji.

Ryszard Florek, Prezes Zarządu FAKRO wziął udział w panelach:

• „Polskie firmy - jak konkurować w globalnej gospodarce?”

Parterem panelu została założona przez Ryszarda Florka Fundacja Pomysł o Przyszłości, a dyskusję moderowała jej Prezeska – Bożena Damasiewicz,

• „Historia puka do naszych drzwi. Gospodarka i polityka”,
  • „Ekspansja zagraniczna naturalną ścieżką rozwoju biznesu?”

Paweł Dziekoński, Wiceprezes Zarządu FAKRO uczestniczył w dyskusjach:

• „Międzynarodowa korporacja a zrównoważony rozwój w polskich firmach. Jak wywierać pozytywny wpływ na cały łańcuch wartości?"
  • „Biznes w warunkach wysokiej inflacji – wyzwania dla podmiotów gospodarczych”

Zachęcamy do zapoznania się z wywiadami udzielonymi przez Prezesów: Ryszarda Florka i Pawła Dziekońskiego:

Wywiad z Ryszardem Florkiem: Szef FAKRO mówi, czego brakuje w Polsce „Mógłbym płacić pracownikom dwa razy więcej”

Wywiad z Ryszardem Florkiem: „Jak prezes Fakro Ryszard Florek wyedukował polskich polityków, teraz podbija Amerykę”

Prezes FAKRO w kolejnym wywiadzie odpowiedział na pytanie: Jak uruchomić kapitał społeczny w Polsce? "Obywatele muszą brać udział w rozwoju gospodarczym kraju"

Wywiad z Pawłem Dziekońskim: „Rynek pracy jest w dobrej kondycji”

Forum Ekonomiczne w Karpaczu jest największą w Europie Środkowo-Wschodniej platformą spotkań, na której nie tylko dyskutuje się o bezpieczeństwie, perspektywach rozwoju gospodarczego, współczesnych wyzwaniach i przezwyciężaniu kryzysów, ale także przedstawia konkretne rozwiązania i innowacyjne idee.