Najlepsi polscy pracodawcy według FORBES

Firm budowalnych na Sądecczyźnie jest wiele, ale to FAKRO jest wśród nich bez wątpienia najlepszym miejscem do pracy. I to w ocenie samych pracowników. Tak wynika z rankingu Forbes „Najlepsi polscy pracodawcy 2022”.

Lista 300 Najlepszych Polskich Pracodawców sporządzona została na podstawie kwestionariusza, dostępnego za pośrednictwem internetowych paneli badawczych oraz na stronie forbes.pl. Badanie trwało od września do października 2021 roku, a jego podstawą była sporządzona przez zespół Statisty lista ok. 1800 pracodawców zatrudniających na terenie Polski co najmniej 250 pracowników.

Już w zeszłym roku Fakro zostało wyróżnione przez tygodnik Wprost jako najlepszy polski pracodawca w branży budowlanej. Teraz firma podtrzymuje dobrą passę jako wicelider wśród małopolskich przedsiębiorstw w tej branży. Praca w stabilnym przedsiębiorstwie jest szczególnie ważna dziś, kiedy gospodarka nie zdążyła odpocząć po pandemii koronawirusa, a już musi mierzyć się z kolejnymi wyzwaniami spowodowanymi wojną w Ukrainie, inflacją, podwyżkami stóp procentowych.

FAKRO oferuje szerokie wsparcie socjalne oraz pakiet benefitów. Ostatnie miesiące pokazują, że pracownicy mogą liczyć na pomoc również w sytuacjach ekstremalnych. Od początku wojny firma regularnie organizuje konwoje humanitarne do Ukrainy, a rodzinom ukraińskich pracowników zapewnia schronienie w Polsce i wsparcie w codziennym funkcjonowaniu w naszym kraju.

Najlepsi polscy pracodawcy wg FORBES