Promocja markiz Solar w telewizji
2014-06-02

Rozpoczęła się ogólnopolska telewizyjna kampania reklamowa najnowszego produktu FAKRO - markiz Solar do okien pionowych oraz dachowych.

Widzowie wielu stacji telewizyjnych, m.in. TVP1, TVP2, TVN, TVN 24, Polsat News, TVN Style przez ponad miesiąc będą mogli zobacz 30 sek. spot reklamowy FAKRO prezentujący ten nowatorski produkt.

Promocja markiz Solar w telewizjiMarkiza Solar to innowacyjne rozwiązanie stanowiące połączenie skutecznej ochrony poddasza przed nagrzewaniem, z najwyższym komfortem obsługi. Montowana na zewnątrz, markiza absorbuje promieniowanie słoneczne już przed szybą i emituje ciepło na zewnątrz nie dopuszczając do nagrzania wnętrza. Chroni pomieszczenie do osiem razy skuteczniej niż rolety wewnętrzne.

Markiza jest wyposażona w inteligentny system automatycznego uruchamiania w zależności od nasłonecznienia. Nie wymaga podłączenia do sieci elektrycznej, ponieważ zasilana jest energią słoneczną.

Informacje o najnowszym produkcie z oferty FAKRO to element rozpoczętej kampanii informacyjno-reklamowej, mającej charakter edukacyjny. Celem jest uświadomienie klientowi potrzeby ochrony przed nadmiernym nagrzewaniem pomieszczeń w upalne dni.

Kampania złożona jest z wielu elementów. Najwięcej informacji pojawia się w prasie branżowej oraz portalach internetowych związanych z budownictwem, urządzaniem wnętrz i tematyką kobiecą.

Sprzedaż markiz sterowanych elektrycznie do okien pionowych wsparta będzie promocją dla Klientów indywidualnych- „Zyskaj podwójnie”. Inwestując w zakup markizy, Klient będzie mógł zyskać skuteczną ochronę przed nagrzewaniem pomieszczeń w upalne dni oraz zwrot części poniesionych kosztów na jej zakup.

Ważnym elementem kampanii informacyjnej jest  film edukacyjny na temat zastosowania Markizy VMZ oraz jej zalet. Film powstał we współpracy z producentem programu telewizyjnego „Wnętrza Daniela”. Film ten oraz spot reklamowy można obejrzeć na stronie internetowej FAKRO www.fakro.pl.