Letni konkurs dla rodziców pod patronatem FAKRO dobiegł końca

Letni konkurs dla rodziców pod patronatem FAKRO dobiegł końcaNa popularnym portalu parentingowym Babyboom.pl zakończył się niedawno konkurs dla rodziców związany tematycznie z latem i ochroną dzieci przed słońcem. Sponsorem nagród była firma FAKRO.

FAKRO to producent wysokiej jakości okien dachowych i akcesoriów do okien, m.in. nowoczesnych osłon zewnętrznych – markiz. Ważnym elementem działań firmy jest m.in. edukacja w zakresie zagrożeń związanych z promieniowaniem słonecznym. Jest ono szczególnie niebezpiecznie dla osób starszych oraz dzieci, które dodatkowo nie są świadome zagrożenia. Dlatego należy uczulać rodziców na kwestie związane z ochroną maluchów przed słońcem. Nie każdy wie, że narażeni na jego działanie jesteśmy nie tylko na zewnątrz naszych domów, lecz także w ich wnętrzach. Trzeba zatem w sposób najbardziej naturalny chronić je zwłaszcza przed nadmiernym nagrzewaniem.

Firma FAKRO postanowiła w okresie letnim, podobnie jak w ubiegłym roku, zorganizować konkurs we współpracy z portalem parentingowym, który zaangażuje rodziców w zgłębienie wiedzy na temat kwestii związanych z bezpieczeństwa dzieci w domu podczas upalnego lata. Zadanie konkursowe miało charakter opisowy. Brzmiało następująco: jakie macie sposoby na ochronę dzieci przed ciepłem podczas zabawy w mieszkaniu w czasie, kiedy lepiej nie wychodzić na zewnątrz. Należało ponadto na podstawie artykułu poradnikowego wskazać, jaki pomysł na upalne dni ma firma FAKRO Zachętą do wzięcia udziału w zabawie były atrakcyjne nagrody: koce piknikowe i maskotki.

Konkurs „Jak chronić maluchy przed upałem?” został zorganizowany na portalu Babyboom.pl. Trwał od 7 do 20 lipca 2017 roku. Ogłoszenie wyników nastąpiło 27 lipca br.