FAKRO Sponsorem Premium 27 Mistrzostw Świata Młodych Dekarzy IFD

FAKRO, światowy wicelider w produkcji okien dachowych, wspiera tegoroczne już dwudzieste siódme Mistrzostwa Świata Młodych Dekarzy. Zawody odbędą się 13-16 listopada 2018 roku w International Exhibition Centre Kipsala EXPO, w Rydze.

Firma z Nowego Sącza, jako Sponsor Premium, dostarcza produkty niezbędne do przeprowadzenia zaplanowanych konkurencji. Podczas zadań konkursowych uczestnicy będą montować okna dachowe FAKRO, a młodzi adepci sztuki dekarskiej będą rywalizować w montażu okien na dachu płaskim oraz na dachu skośnym z metalowym pokryciem.

Ponadto po raz pierwszy w historii Mistrzostw będzie zadanie dotyczące okien fasadowych. FAKRO, jako właściciel marki INNOVIEW, ma przyjemność zapewnić uczestnikom swoje innowacyjne okna pionowe.

"FAKRO wspiera branżę dekarską już od wielu lat. Mistrzostwa Świata Młodych Dekarzy IFD są doskonałym miejscem do prezentacji okien dachowych oraz propagowania ich poprawnego montażu.” - komentuje Sabina Sujew export manager FAKRO, odpowiedzialna za kontakt z międzynarodowymi organizacjami branżowymi.

W tegorocznej edycji będzie konkurować 27-em zespołów z 9 krajów. Każda z drużyn ma możliwość uczestnictwa w 4 zadaniach konkursowych.

Na stoisku FAKRO o wielkości 60 m2 odbędą się zawody sportowe. Firma FAKRO serdecznie zaprasza do odwiedzenia stoiska i do wspólnego kibicowania podczas konkursu. Dla uczestników czekają atrakcyjne nagrody! Szczegóły na stoisku firmy.

Do zobaczenia podczas Mistrzostw!