FAKRO nagrodzone Innowatorem WPROST 2022

Drzwi tarasowe HST SKY FAKRO zostały nagrodzone Innowatorem WPROST 2022 w kategorii „Infrastruktura i budownictwo”.

To już drugi Innowator WPROST, który trafił w ręce FAKRO. Firma została uhonorowana tą nagrodą w 2011 roku zajmując zaszczytne trzecie miejsce. Od 2014 roku nagrody przyznawane są na podstawie autonomicznego badania Innovation Research, które bada poziom inwestycji w innowacje.

FAKRO jest firmą znaną z okien dachowych, ale ta nagroda jest przyznana za zupełnie nową linię okien. Tym razem owocem naszej innowacyjności są drewniano - aluminiowe okna pionowe o dużych rozmiarach, które tworzą ogromną przeszkloną przestrzeń, mogącą zastąpić ścianę w salonie. Tworzymy w ten sposób nowy komfort w domu – komentuje Janusz Komurkiewicz, członek zarządu ds. marketingu FAKRO.

FAKRO to firma, która do wielu krajów świata eksportuje nie tylko wysokiej jakości produkty, ale także myśl twórczą polskich inżynierów. W ten sposób polska firma  wytycza nowe kierunki rozwoju dla branży stolarki otworowej.

Zachęcamy do obejrzenia wywiadu z Panem Januszem Komurkiewiczem:

Uroczysta gala odbyła się 26 września br. w Warszawie.