Dwa Złote Medale MTP dla produktów FAKRO
2015-02-11

Dwa Złote Medale MTP dla produktów FAKROW tegorocznej edycji konkursowej targów BUDMA 2015 aż dwa produkty firmy FAKRO zostały nagrodzone Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich. Przyznawane innowacyjnym produktom najwyższej jakości medale otrzymały supertermoizolacyjne schody strychowe LWT i okno do dachów płaskich DXW.

DXW

Dwa Złote Medale MTP dla produktów FAKRO

FAKRO to jedna z najbardziej innowacyjnych firm w Polsce. Na rzecz rozwoju produktów FAKRO pracuje ponad stu konstruktorów. Efektem ich pracy jest okno do dachów płaskich, które dzięki specjalnej konstrukcji o wzmocnionej nośności oraz antypoślizgowej powłoce pozwala na swobodne chodzenie po nim. Powierzchnia okna DXW licuje się z powierzchnią pokrycia dachu tworząc bezpieczną i użytkową przestrzeń tarasu. Produkt ten potwierdza założenia firmy, która swoje produkty firmuje hasłem „okna dachowe, które wyprzedzają przyszłość”.

Okno DXW dostępne będzie w II połowie 2015r.

LWT
Dwa Złote Medale MTP dla produktów FAKRO Firma FAKRO to nie tylko wicelider na światowym rynku okien dachowych, ale również czołowy producent schodów strychowych. Złotym medalem MTP nagrodzono jeden z najnowszych produktów FAKRO, energooszczędne schody strychowe z wygodną, drewnianą drabinką, w których duży nacisk położony jest na zminimalizowanie strat ciepła. Schody LWT to najwyższa klasa szczelności oraz najwyższy komfort obsługi.

Do konkursu o Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich rocznie startuje niemal 500 produktów. Prestiżowe wyróżnienie otrzymują najbardziej innowacyjne produkty, które spełnią regulaminowe kryteria i zyskają pozytywne rekomendacje jury. Uroczystość wręczenia nagród nastąpi podczas Międzynarodowych Targów Budowlanych BUDMA w Poznaniu, w dniu 10 marca 2015.